Foto galerija

Dokumenti za članove

Arhiva vijesti

Raspored radionica

Poštovani.

Zbog situacije u svezi Korona virusa sve radionice su

do daljnjega OTKAZANE.

Održana Izborna Skupština zajednice

alt

Dana 18.travnja.2015.godine održana je redovna Izvještajna i Izborna Skupština zajednice.

Od dvadeset pet članova skupštine odazvalo se dvadeset pa je Skupština mogla donositi pravovaljane zaključke i odluke. Na Skupštini su bili prisutni i gosti iz grada, županije i države.Ispred grada gost je bio dogradonačelnik Damir Petravić, ispred Županijske zajednice glavni tajnik Antun Lohert, a ispred Hrvatske zajednice tehničke kulture predsjednik prof.dr.sc Ante Markotić. Na redovnoj Izvještajnoj skupštini predstavljen je rad i financijsko izvješće u 2014.godini, a i usvojen je novi Statut ZTK usklađen po novom zakonu o udrugama.

Na Izbornoj skupštini izabrano je novo vodstvo Zajednice i novi Upravni odbor koji po novom Statutu zajednice broji jedanaest članova . Predsjednik, dopredsjednik i tajnik su članovi Upravnog odbora po funkciji, a ostali članovi su predstavnici udruga učlanjenih u Zajednicu.

Za predsjednika Zajednice na novi mandat od četiri godine izabran je Zvonimir Lernatić dipl.ing.stroj. a tajnika Zdenko Bogadi. Ostali članovi Upravnog odbora su: Marko Nježić dopredsjednik Zajednice, Ivan Mikulić, Stjepan Vidiček, Irena Tošić, Vlatka Vidiček-Dam, Darko Petranović, Darko Ozimec, Domagoj Pasarić i Anđelino Engler. U Nadzorni odbor izabrani su Milivoj Uroić, Antun Pezić i Goran Šporčić.

alt

Na kraju Skupštine uslijedile su pohvalne riječi gostiju na račun Zajednice i njezinog rada. Gospodin Petravić posebno se zahvalio u ime grada i Upravnog odjela za društvene djelatnosti na angažmanu Zajednice kao i njezinih udruga na prošlogodišnjim manifestacijama u gradu. Iznenađenje gospodin Petravić nije skrivao kad je uvidio u financijskom planu Zajednice za 2015.godinu umanjen prihod od grada za 50% u odnosu na proteklu 2014. godinu, a 75% na 2013. godinu. Sa željenjem je konstatirano da je u gradu tehnička kultura kao i kompletna Zajednica sa svojim udrugama podcijenjena i na neki način kažnjena skidanjem financijskih sredstava za rad.

alt

Prof.dr Ante Markotić još jednom se osvrnuo na prošlogodišnji uspjeh i uspješno objavljivanje monografije o tehničkoj kulturi u gradu Kutini u proteklih šezdeset godina. Veliki naglasak stavljen je na ovogodišnji uspjeh mladih tehničara iz Kutine i pohvalio njihove mentore, a i nastavnike tehničke kulture u Osnovnim školama grada. Imati prvaka države nije mala stvar za tako malu Zajednicu kao što je kutinska. Vrijedni su to članovi kojima treba pomoć ne samo u materijalnom nego i u svim drugim oblicima pomoći. Na kraju pohvalio je i rad tajnika Zajednice koji je u kratkom vremenu za svoj rad dobio prestižnu nagradu Faust Vrančić na nivou države, a ove godine i godišnju nagradu Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2014.godinu.

Slikovito više OVDJE

 
Tko je online
Trenutno aktivnih Gostiju: 9