Foto galerija

Dokumenti za članove

Arhiva vijesti

Raspored radionica

Poštovani.

Zbog situacije u svezi Korona virusa sve radionice su

do daljnjega OTKAZANE.

Hamfest Radio kluba Kutina.
U subotu 13.11.2010g  od 10,00 sati u prostorijama Radio kluba Kutina ( 9a1fab ) održano je polaganje ispita za radio operatore "P" razreda. Pristupilo je tridesetak kandidata od 12 do 60 godina starosti. Svi su uspješno položili ispit, te je većina postala najmlađim članovima kluba, a potom u 12,00 sati  na izletištu Betlehem održana je svečana podjela priznanja radio postajama koje su učestvovale u našem natjecanju"Kutinska Dunja".Tako smo se i mi kutinski radio amateri  uključili u sadržaj godišnje proslave 754.godina od  prvog spomena imena našega grada Kutine.

 

Unatoč gospodarskoj krizi u našoj zemlji skupu se odazvalo tridesetak radioamatera iz Hrvatske i gosti iz BiH.

Na početku svečanosti tajnik kluba Zdenko Bogadi ( 9a3uj ) pozdravio je prisutne radioamatere i ostale goste.

Izuzetno smo bili počašćeni kao Radio klub dolaskom prof. dr.sc Ante Markotića predsjednika Hrvatske zajednice tehničke kulture kao i gos.Marka Vidovića tajnika Zajednice tehničke kulture Sisačko-Moslavačke Županije i Zvonimira Lernatić predsjednika  ZTK Kutina.

Uslijedilo je kratko upoznavanje povijesti Radio kluba Kutina .Tajnik Bogadi posebno je pozdravio i prvog osnivača kluba u Kutini Franju Jansky ( 9a2mn ) koji je sa, sad već pokojnim Ivicom Erceg ( yu2wi ) davne 1952.godine registrirao Radio klub Kutina.Veliki je to užitak pozdraviti osnivača kluba, nastavlja dalje tajnik Bogadi, koji od tih davnih dana radi neprestano i okuplja zaljubljenike u elektrotehniku ,elektroniku i radio komunikacije. Kroz sve te godine izmijenilo se puno članova u vođenju kluba, promijenili smo puno lokacija stanovanja ,ali nismo pokleknuli već smo  ojačali i danas brojimo preko dvjesto članova od kojih većina ima pozivni znak . Današnjim polaganjem ispita doboli smo dvadesetak novih članova od kojih su neki oni najmlađi tu sa nama i njih je tajnik Bogadi posebno pozdravio.

U daljnjem obraćanju  prisutnim gostima tajnik Bogadi zahvalio se svim gostima na dolasku i zaželio uz dobrodošlicu ugodno druženje na brežuljku Betlehem po pravom proljetnom danu u mjesecu studenom. Potom je uslijedila pozdravna riječ gostiju.

Skupu se je prigodnim riječima obratio gosp.Zvonimir Lernatić predsjednik ZTK Kutina, koji je napomenuo da u ovim kriznim vremenima u našoj zemlji tehnička kultura u Kutini opstaje i radi smanjenim kapacitetom, ali unatoč tome sve udruge učlanjene u zajednicu postižu zapažene rezultate u radu i raznim natjecanjima , a tu prednjači radio klub kao najstarija udruga u Kutini.Pozdravio je sve prisutne i zaželio da se ugodno osjećaju na obronku Moslavačke gore pod nazivom Betlehem..

Prof.dr. sc. Ante Markotić koji je uz puno pohvala i podrške zaželio još puno uspjeha u daljnjem radu kluba te obećao  potporu za rad istog, upoznao je sve prisutne još jednom na vrlo važnu činjenicu da je tehnička kultura ponovno u Ustavu Republike Hrvatske što dokazuje da smo važan segment u našem društvu na kojeg se može računati. Pozdravio je sve prisutne te potom podijelio pehare i diplome pobjednicima natjecanja."Kutinska Dunja 2010".

Po završetku svečanosti uslijedio je mali skromni domjenak uz želju da se nagodinu vidimo ponovo.

 
Tko je online
Trenutno aktivnih Gostiju: 10