Foto galerija

Dokumenti za članove

Arhiva vijesti

Raspored radionica

Poštovani.

Zbog situacije u svezi Korona virusa sve radionice su

do daljnjega OTKAZANE.

PHARG 2012


Radio-klub Bjelovar pobjednik je Prvenstva hrvatske u radiogoniometriji PHARG Kup Moslavine 2012. Dvodnevno natjecanje organizirao je Radio-klub Kutina 9A1FAB koji ove godine obilježava 60 godina uspješnog rada.

Radio-klub najstarija je Udruga građana u Gradu Kutini, Hrvatski radioamaterski savez povejeravanjem organizacije državnog prvenstva čestitao je i odao priznanje na uspješnom radu i promicanju tehničke kulture.

U lovu na lisicu, radioamateri su u šumama u sjeveroistočnom dijelu Kutine tražili su skrivene radio-stanice koje su povremeno slale signale. 50-ak natjecatelja iz 10 ekipa radio-klubova iz cijele Hrvatske natjecalo se dva dana, a na kraju su najuspješniji bili klubovi iz Bjelovara, Pazina i Međimurja. U okviru dvodnevnog  Otvorenog prvenstva Hrvatske u amaterskoj radiogoniometriji tijekom vikenda 2/3. lipnja najveće moslavačko selo  Repušnica bila je iznimno ponosan  i uspješan domaćin ne samo smještaja već i svečanosti dodjele priznanja najuspješnijima te državne smotre.

Na dodjeli priznanja Vlado Felc 9A2FO, predsjednik Radio-kluba Kutina podsjetio je kako je klub „Svoj rad započeo je 1952. godine s Ivicom Ercegom,Franjom Jansky i Slavkom Javorskim i zapravo otvorio put stvaranju Zajednice tehničke kulture Kutine.
Spomenuta je i značajna uloga Repušnjaka pokojnog Stjepana Antolkovića 9A2RP  koji je uspostavio brojne radio veze sa svijetom. Točno prije  40 godina bio je i prvak tadašnje države. Od kolikog je značaja bilo državno okupljanje radioamatera u Repušnici govori i nazočnost gostiju. Prigodne riječi pozdrava  uputili su  prof. dr. Ante Markotić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zdenko Blažićević, predsjednik Hrvatskog radio saveza, Zvonimir Lernatić, predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Kutine, a u ime Grada Kutine nekada i sam radiomater Zlatko Grdić član Gradskog vjeća. Kao i u svakoj organizaciji tako i ovoj svoj osobiti doprinos pojedinačno dali su radioamateri iz Kutine.

Sudionike je osobito oduševio program KUD-a Repušnica, a koji ih je pjevnom razglednicom, koracima plesa i zvukom tamburice podsjetio na njihovo područje boravka - Moslavinu. Osjetilo se to, jer nastup često je  prekidan pljeskom  i stvorio je ugođaj prekrasne dobrodošlice dragim gostima.

 
Tko je online
Trenutno aktivnih Gostiju: 5