Foto galerija

Dokumenti za članove

Arhiva vijesti

Raspored radionica

Poštovani.

Zbog situacije u svezi Korona virusa sve radionice su

do daljnjega OTKAZANE.

Školska natjecanja Mladih tehničara

U organizaciji Zajednice tehničke kulture Kutina i Osnovnih škola započelo je 55. natjecanje mladih tehničara na razini škola i klubova koje traje od 12-15.veljače 2013.godine.  Natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske i to najprije na gradskoj, zatim na županijskoj i na kraju na državnoj razini na kojem će sudjelovati i učenici Kutinskih škola.

 

 

Poznato je da tehničke aktivnosti pridonose razvoju znanja, vještina, samostalnosti i odgovornosti učenika, a natjecanje mladih tehničara omogućuje afirmaciju darovitih i talentiranih učenika i time pridonose njihovom ranom otkrivanju.

 

 

Natjecanje mladih tehničara  organizira i provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture, nacionalni savezi tehničke kulture, županijski i gradski uredi za prosvjetu, kulturu, informiranje, sport i tehničku kulturu, županijske i gradske zajednice tehničke kulture te udruge tehničke kulture sukladno Uputama za provedbu natjecanja i smotri učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u 2013. godini .

Natjecanje se provodi na temelju redovitog, izbornog i izvannastavnog programa tehničke kulture te programa dodatne nastave sadržane u Hrvatskom nacionalnom obrazovnom standardu i programima posebnih tehničkih znanja koja se stječu u izvannastavnom i izvanškolskom programu tehničke kulture.

Sudionici natjecanja i smotre mogu biti učenici osnovnih škola od petog do osmog razreda, članovi klubova mladih tehničara u osnovnim školama, udrugama tehničke kulture ili srodnim ustanovama.

 

 
Tko je online
Trenutno aktivnih Gostiju: 9