Foto galerija

Arhiva vijesti

Raspored radionica

PON - (16.00  - 17.00)
Radionica informatike - LOGO

PON - (18.00 - 20.00)
Radionice Informatićkog kluba BIT

UTO - (18.30 - 19.30)
Radionica automatike - C++

SRI - (18.00 - 19.00)
Radionica informatike PYTON
Astronomi "Ivan Štefek"

ČET - (18.00 -20.00)
Radionica ROBOTIKE
(1. do 4.raz.) 18h. do 19h.
(5. do 8.raz.) 19h. do 20h.
 
PET - (Slobodan termin)


SUB - (Nema radionica)
Zvjezdano selo Mosor u Kutini!

alt

Astronomsko društvo „Ivan Štefek“ iz Kutine, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Kutine i udrugom Zvjezdano selo Mosor (ZSM), organiziralo je predavanje s temom „Kometi i meteori... što ih veže, a što dijeli?“.

Predavanje je upriličeno u ponedjeljak, 2. prosinca 2013. g, u učionici Zvjezdarnice Kutina, a održao ga je astronom-animator ZSM-a Zoran Knez. Predavanje je bilo prilagođeno ovom dobu godine i u njemu je bio stavljen naglasak na skorašnji meteorski roj Geminida. Zahvaljujući lijepom vremenu, posjetitelji su se nakon predavanja okupili ispred kutinske zvjezdarnice, gdje im je učenica splitskog MIOC-a i članica ZSM-a Stella Vješnica pokazala najzanimljivije od onoga što se ovih večeri može vidjeti na nebeskom svodu. Program je okončan teleskopskim promatranjem iz kupole zvjezdarnice.

Gosti iz Splita su svojim domaćinima usto pomogli osposobiti za rad njihov 25-centimetarski teleskop tvrtke Meade. Taj kompjuterizirani instrument je sada u stanju „sam“ točno pronalaziti tražene nebeske objekte. Ljubaznošću njihovih domaćina, Splićani su sljedećeg dana dobili priliku i upoznati grad Kutinu i dio njegove slikovite okolice.

Domaćini u Kutini su bili predsjednica astronomskog društva „Ivan Štefek“ Vlatka Vidiček-Dam, koja je i ravnateljica OŠ „Mato Lovrak“ , te tajnik društva Zdenko Bogadi. Ovim putem se zahvaljujemo Zoranu i Steli  i nadamo  nastavku suradnje.

alt

alt

alt

 
Tko je online
Trenutno aktivnih Gostiju: 14