Foto galerija

Dokumenti za članove

Arhiva vijesti

Raspored radionica

Poštovani.

Zbog situacije u svezi Korona virusa sve radionice su

do daljnjega OTKAZANE.

Python - nova informatička radionica programiranja


Informatički klub BIT
pokrenuo je novu informatičku radionicuprogramiranje u programskom jeziku Python.

Voditelj radionice je Danijel Slavulj, učenik 4. razreda Matematičke gimnazije SŠ Tina Ujevića u Kutini.

PROGRAM RADIONICE:

  1. Priprema učenika za natjecanja, ponavljanje gradiva koje su učili u školi, dodatna uputstva za uspješno sudjelovanje u natjecanju.
  2. Poslije natjecanja, analiziranje grešaka i dodatno učenje na greškama da se na sljedećim natjecanjima postignu bolji rezultati.
  3. Rad na novim zajedničkim projektima u Pythonu.
  4. Rad na drugim mogućnostima Pythona: spajanje s ostalim programima i programskim jezicima.

 

Zašto Python?

Iz jednostavnog razloga: Lagan za naučiti, multiplatformski i dosta moćan jezik.

Python programiranje – Python je programski jezik koji neki smatraju najboljim načinom za svladavanje osnova programiranja, ali i univerzalno rješenje za većinu problema koje je uopće moguće riješiti programski.

Python je programski jezik opće namjene, interpretiran i visoke razine kojeg je stvorio Guido van Rossum 1990. godine (prva javna inačica objavljena je u veljači 1991. godine), ime dobiva po televizijskoj seriji Monty Python's Flying Circus. Po automatskoj memorijskoj alokaciji, Python je sličan programskim jezicima kao što su Perl, Ruby, Smalltalk, itd.. Python dopušta programerima korištenje nekoliko stilova programiranja. Objektno orijentirano, strukturno i aspektno orijentirano programiranje stilovi su dopušteni korištenjem Pythona te ova fleksibilnost čini Python programski jezik sve popularnijim.

 

Danijel Slavulj, rođen 28.2.1999..

"Programiranje me je počelo zanimati jos u osnovnoj školi, ali nisam imao puno poticaja od nastavnika ili nekoga drugoga pa tada nisam postigao neke rezultate. U srednjoj školi sam u sastavu nastave upoznao programski jezik Python koji me je zadivio sa svojom jednostavnošću i velikim mogućnostima te sam se počeo malo više zanimati za njega i počeo sam raditi više sa njim kod kuće.

U srednjoj školi sudjelujem na Infokupu i postigao sam sljedeće rezultate:

  • 2015. godine u 2. razredu - 2. mjesto na županijskom natjecanju iz algoritama.
  • 2016. godine u 3. razredu - 2. mjesto na županijskom natjecanju iz algoritama.

Prijavio sam se da vodim radionicu Pythona kako bih svoje znanje prenio drugima i kako bi oni postigli još bolje rezultate od mene i kako bih imao neku ekipu s kojom bi ostvario nove ideje i projekte."

 
Tko je online
Trenutno aktivnih Gostiju: 7