Skip to content

FILMKUBATOR

Partnerski projekt nositelja projekta udruge Izvan fokusa iz Karlovca, Kino kluba Karlovac i Foto video kluba Kutina, koji je s realizacijom započeo 20.12.2021. godine i traje godinu dana. Ukupna vrijednost projekta je 469.308,00 kn sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Učinkoviti ljudski potencijali te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Filmkubator – doprinos osnaživanju organizacija civilnog društva koje djeluju na području audiovizualnih i digitalnih medija za pokretanje zajednice u sklopu natječaja Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice. Ciljevi Projekta su jačanje, unaprjeđivanje i mobiliziranje organizacijskih i apsorpcijskih kapaciteta udruga za razvoj i pokretanje inovativnih modela rada i inicijativa na području Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.

U rad Foto video klub Kutina kroz projektne aktivnosti, osim suradnje sa svojim članovima i volonterima u suradnju na elementima projekta koji se provode na području grada Kutine, uključile su se i Srednja škola Tina Ujevića Kutina i Tehnička škola Kutina. Voditeljica kluba i koordinatorica volontera je Marijana Kapetanović, majstorica fotografkinja. Autorice audio podkasta na teme nastavnih sadržaja iz odabranih područja za srednje škole ( lektira, književnost, društveno humanistički predmeti ) su kutinske profesorice: Gordana Rešicki Degoricija, Branka Pelin, Valerija Galic Antolić.

ZTK Kutina-Dvorište znanosti čiji je ponosni stanovnik Foto video klub Kutina osjetilo je u danu snimanja audio potkasta onu divnu energiju učenja, stvaranja, napetosti i veselja zbog ostvarenih namjera. Većinom srednjoškolci, uz nekoliko osnovnoškolaca i iznimne goste-maturante iz grada Novske, upoznali su medij snimanja zvuka i svojim glasovima, intelektualnom i kreativnom umješnošću stvorili prve od 15 audio podkasta koji će do kraja trajanja projekta biti snimljeni. Naš voditelj tehnike – montažer iz Kinokluba Karlovac, Hrvoje Žibrat, naučio nas je kako snimati zvuk. Hrvoje će se baviti i montažom audio materijala koji ćemo u narednom razdoblju stvarati.

Veselimo se daljnjem radu na Filmkubatoru!