Skip to content

Informatički klub BIT

Informatički klub BIT Kutina, Crkvena 46

Informatički klub BIT Kutina održao je Redovnu izbornu Skupštinu.

Na novogodišnji mandat izabran je predsjednik Ivica Glibo a tajnik Zdenko Bogadi. U novi Upravni odbor izabrani su Ivana Grabar ,Krešimir  Dalenjak  i Zoran Vidaković.

Na sjednici  Skupštine uz članove kluba prisustvovali su i gosti Predsjednik Hrvatskog informatičkog saveza Vlado Lendvaj i predsjednik Zajednice tehničke kulture Zvonimir Lernatić. Vlado Lendvaj je i vanjski suradnik kluba i uz njegovu pomoć klub se u nazad par godina, a posebno za vrijeme pandemije održao na životu i nije stao s radom. Hvala Vladi na pomoći a predsjedniku zajednice Zvonimiru Lernatiću zahvaljujemo na pomoći i potpori u Radu kluba.

U Kutini 20.travnja 2023 godine.

Predsjednik

Ivica Glibo.Link na fotografije: Galerija slika

 

Informatički klub BIT Kutina

Kratka povijest Kluba.

Informatički klub BIT Kutina djeluje u sklopu Zajednice tehničke kulture Kutina. Započeo je s radom prije tridesetak godina i kroz njegovu dugogodišnju povijest prošla su mnoga znana i neznana lica s više i manje uspjeha u radu. U travnju 1994 pokrenuto je osnivanje kluba kao logičan korak nakon uspješnog osmogodišnjeg rada njegovih članova unutar informatičke sekcije “Eagle” unutar kluba tehničke kulture SAM Kutina

Te 1994 godine naš natjecatelj osvaja prvo mjestu u osnovnoškolskoj konkurenciji na državnom natjecanju iz informatike, kasnije proglašen najuspješnijim osnovnoškolcem godine od strane Hrvatskog saveza informatičara (HSIN)

Godine 1995 Klub organizira i provodi 32 tečaja s 300 polaznika svih dobnih kategorija, organizira gradsko i županijsko natjecanje, naši natjecatelji osvajaj većinu prvih, drugih i trećih mjesta na županijskom natjecanju (srednjoškolski prvak osvaja 100% bodova)

Klub je surganizator i domaćim Dana mladih informatičara Hrvatske u Kutini (državna natjecanja i smotre)

Član kluba postaje najmlađi član olimplijske informatičke reprezentacije Hrvatske u povijesti nastupanja Republike Hrvatske na informatičkim olimpijadama i najmlađi natjecatelj na Olimpijadi te godine

Klub te godine dobiva diplomu za uspješan rad u 1995. godini od HSIN-a, ovakvo priznanje dobiva samo još jedan klub te godine.Desetak godina klub uspješno radi i uspijeva biti u samom vrhu po rezultatima na nivouLlijepe naše.

Nakon prestanka rada nekih nam poznatih članova kluba i preselenjem   kluba  aktivnost se smanjuje da bi i skoro zamrla ali uz pomoć novih snaga klub se pomalo diže i ponovno radi s manje dobrim rezultaima na natjecanju ali korisnom za društvo u cjelini.

Godine 2006 dolazimo u prostorije u      Šenoinoj 2, u Kutini gdje u skučenom prostoru organiziramo tečajeve za umirovljenike grada tkz.ECDL tečajeve pod nazivom 50+.Ti tećajevi uspješno su se provodili  pet šest godina dok se svi zainteresirani umirovljenici  nisu odazvali pozivu Kluba.

Uslijedilo je poovno preselenje kluba u prostorije Zvjezdarnice gdje klub danas živi i radi. Uz pomoć Zajednice tehničke kulture i novu mlađu gardu članova ponovno se diže u rezultatima na natjecanju s djecom i mladima.

Novo izabrano vodstvo ovih dana to nam i obećava da će se idućih godina za Informatički klub BIT Kutina ponovno ćuti  sve najbolje …