Skip to content

Ljetne aktivnosti u Radio klubu Kutina/ Petrovo u Kutini

Nedjelja, 2.7.2023. g. obilovalo je važnim aktivnostima u Radio klubu Kutina. Mjesto održavanja bio je kutinski  Betlehem.

Izvrsno predavanje o radio amaterskom uređaju za prikupljanje podataka, održao je Mario Ančić iz Radio kluba Kutina. Cilj predavanja bio je i pokazni praktični dio – slaganje radioamaterskg balona sa sondom. Nakon toga i puštanje istoga te nastavak predavanja uz praćenje leta balona preko internetske stranice.

Nadamo se da će kolega Mario Ančić ponoviti ovo zanimljivo predavanje, posebno pred što većim brojem djece i mladih jer je osim što je zanimljivo, potiče na važnost primjene znanja iz elektrotehnike, fizike, metereologije, geografije. Također, važan dio je i ekološka priča koja je sastavni dio ovih aktivnosti i rada s metereološkim sondama. Jer „sonde hunter“ iz okoliša prikupljaju odaslane sonde i recikliraju ih u ponovno funkcionalne uređaje.

Mlada ekipa toga je dana sudjelovala u radioamaterskom „ potapanju brodova“. Aktivnosti su se odvijale pomoću radio veze, kratki val. Kutinska ekipa Trios fantastikus KT, najtjecala se s ekipm iz radio kluba Ozalj.. Nastavak natjecanja održavat će se tijekom narednih tjedana. Mentor kutinskoj ekipi bio je tajnik radio kluba Kutina i ZTK Kutina Zdenko Bogadi.