Skip to content

Međunarodno natjecanje modelara u kategorijama F1N i F1N-150

Na međunarodnom natjecanju modelara u kategorijama F1N i F1N-150 održanog 28.10.2023. u mjestu Darda. Između 45 natjecatelja koji su bili izabrani da predstavljaju svoje klubove iz regija Slovenije ,Srbije ,Bosne i Hercegovine,Mađarske . Kutinski modelari ostvarili su izvrsne rezultate. U kategoriji F1N rukom bacani modeli na visinama od 10m najbolji je bio Ozimec Darko i sa najduljim letom , na drugom mjestu je Ivan Gijergijevski iz Aerokluba Sombor treče mjesto osvojio je Lačimič Lazar iz Aerokluba Beograd.

U kategoriji F1N-150 manji modeli koji se ispucavaju gumicom Damir Markalaus AK Osa Kutina osvaja 1 mjesto Nišević Igor iz AK Osijek drugo mjesto te treče mjesto Ozimec Darko AK Osa Kutina , Mirjana Ozimec iz AK Osa Kutina osvaja 1 mjesto za žene u kategoriji F1n 150 i treče mjesto za žene u kategoriji F1N. Pobjednik turnira sa največim brojem bodova u oba dvije kategorije je Ozimec Darko iz AK Osa Kutina.

S tim velikim uspjehom Kutinskih aeromodelara možemo biti ponosni jer ovim redovnim uspjesima kroz turnire u Hrvatskoj i drugim državama dokazujemo da nismo slučajno i Državni ekipni pobjednici u oba dvije kategorije i da imamo državnog pobjednika u Naj jačoj kategoriji F1N Radi se o modelima zrakoplova koji su ručno rađeni sa puno pažnje i znanja za dvoransko natjecanje, teških tek nekoliko grama, a ostvaruju letove u trajanju od 44 i više sekundi.