Skip to content

Poziv na sudjelovanje u projektu – ČIJE JE ŠTO

KONTAKT Ena Piškorić, voditeljica projekta

Email: galerija906090@gmail.com Tel: 091 754 5288

PROJEKT Naziv projekta:

Čije je što?Naziv poziva natječaja: Umjetnost i kultura online

PRIJAVITELJ

Udruga 90-60-90/ Platforma za suvremenu umjetnost

OIB: 15166919807Nikola Tesla 27, 10408 Velika Mlaka, Hrvatska

Email: galerija906090@gmail.com

Internetska stranica: www.udruga906090.org

Facebook: https://www.facebook.com/galerija906090/

Udruga 90-60-90/ Platforma za suvremenu umjetnost upućuje poziv mladima do 25 godina starosti na sudjelovanje u projektu pod nazivom Umjetnost i kultura online “Čije je što?”.

Projekt se sastoji od niza online (Zoom) radionica i diskusija sa osam suvremenih likovnih umjetnika i jednim ciklusom dokumentarnog filma. Cilj projekta je približiti mladima diljem Hrvatske suvremenu društveno angažiranu i novomedijsku umjetnost kojom će im se probuditi kritička svijest za društvene teme kojima se bave umjetnici-voditelji radionica. Sve aktivnosti uključuju participativan pristup kako bi se mladima što bolje približile metode i teme konceptualne i novomedijske suvremene umjetnosti te unaprijedile njihove intelektualne i kreativne vještine.

Umjetnička praksa devet umjetnika-voditelja Siniše Labrovića, Vanje Babića, Tina Dožića, Luane Lojić, Katerine Duda, Mirjane Vodopija, Pauline Jazvić, Bojana Mrđenovića i Dine Pokrajac obilježena je radom u različitim medijima, no zajednička nit vodilja sviju jest društvena angažiranost i kritičnost. Njihovi radovi reflektiraju temu pripadnosti (Čije je što?) fokusirajući se na nekoliko koncepata: pitanje građanskog statusa, nacionalno pitanje i pitanje teritorija, etičko pitanje – religijsko, kulturno, političko te konačno, pitanje brige i njege.