Skip to content

Ruke koje rade – mašta i suradništvo

Bez mašte, nema ničega. Ideja je početak stvaranja. Suradnja oplemenjuje svaku ideju.

U programima ZTK Kutina uvijek je njegovan ovakav način razmišljanja i djelovanja i primjenjiv je u programima svih udruga. Novo vrijeme, nosi razne izazove… Puno je očekivanja na leđima djeteta, mlade osobe…Kompetitivnost često zauzima primarno mjesto. Iskustvo nas uči da mjera učenja, rada, suradnje – svega onoga što dijete i mladu osobu čini sigurnom i zadovoljnom u bavljenju je pravi put. No, prije svega, razvijanje mašte i ideja! Tada se, plemenito potaknuti, nižu i osobni i ekipni rezultati.

Sjetlopisci su u svom domu, Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani, uz podršku Marite, razrednice Sanje Martić, OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani i Marijane iz ZTK Kutina vrijedno prionuli na stvaranje. Napisan je scenarij još za vrijeme zimskih praznika…Koliko posla oko razrade, što se sve mora naučiti, a da bi se ideja dalje razvijala.

Kroz programe tehničke kulture razvijaju maštu, ideje, surađujući i stvarajući. Puuuuno uče! I baš im je zabavno! Sve naučeno i primjenjeno, a stvoreno u suradništvu bit će prikazano publici, društvu… Krećemo od STEM a iz škole ( nastavljamo s A ) ,,, trčimo, šećemo, koristimo računala i računalne programe, koristimo digitalne alate, koristimo tehnologiju, koristimo manualne alate, razgovaramo, gledamo se u oči, pregovaramo i dogovaramo…Koristimo ruke – svoje, od prijatelja i to nam donosi veliki osmjeh na lice.:)

M.K.