Skip to content

STEAM – Lipovljani

Narodna knjižnica i čitaonica Lipovljani, vrijedni učenici 5.b razreda OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani. Marita – knjižnica, Marijana – Foto video klub Kutina/ZTK Kutina i Zdenko Bogadi, tajnik ZTK Kutina.
Ekipa petaša oko podneva je započela učiti o fotografiranju arhitekture. Teorija, ali nikada dosadna, kao uvod u praktičan rad-fotografiranje zgrade Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani. I dobro svjetlo nas je poslužilo:)
Prijenos digitalnog zapisa-fotografija na računalo, pregled snimljenog materijala. Vrlo dobri snimci pa je teška odluka! Žiri u sastavu Marita i Zdenko dali su prijedlog, a autori se složili oko odabira jedne fotografije. Printanje odabrane fotografije, lijepljenje na podlogu, rezanje fotografija. Svaki učenik radi nacrt na poleđini fotografija, uz Zdenkovu pomoć režu. Uz to slušaju zanimljive priče o zajednicama tehničke kulture.
Fotografije su izrezane prema nacrtima i nastale su-puzle s motivom Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani. Izvrsne! Uz popis riječi i pojmova koje smo zapisali, a da učiteljica i razrednica Sanja Martić na engleski jezik prevede i nauči ekipu, vrijedni i veseli učenici u svoj razred donijet će i puzle. Da se svi zajedno zabave slažući ih.
Naradili smo se i ovoga petka. S velikim veseljem, opet:) Za kraj slatkiši i pitanje voditeljima radionice: “Kada će slijedeći susret opet?”.

M.K.