Skip to content

Svjetlopisci, Lipovljani – Ruke koje rade; Tko sam ja?

Tema kadra i kadriranja neiscrpna je tema za kreiranje radionica za djecu i mlade kroz obrazovne programe tehničke kulture. Uvijek je važan osobni odjek, promišljanje o sebi i drugim osobama kroz sve što je metoda učenja.

U toplom domu Svjetlopisaca – Narodnoj knjižnici  čitaonici Lipovljani, ZTK Kutina/ FVK Kutina priredili su, prigodno temi, kreativnu radionicu u kojoj se ponovilo što je to kadar, studijsko snimanje portreta, kontroliranu upotrebu digitalije, zanimljivost printanja fotografija i puno veselog ukrašavanja svojih nastalih radova. Marita i Marijana uz ovakvu vrijednu ekipu ne ostaju bez ideja za nove radionice.

Kao malo iznenađenje, članovi Aero klub OSA, Kutina, priredili su 3D printane jedrilice koje su u pravilnim lukovima letjele po prostoru:) Prostor ZTK Kutina – tradicionalnu drvenu moslavačku kuću na broju 46 godinama dijele Foto video klub Kutina i Aero klub OSA. Dobri susjedski odnosi pod istim krovom, također su važan pokazatelj dugovječnosti zajedništva udruga ZTK Kutina. I jako važno – pokazatelj mladima, članovima i korisnicima programa udruga ZTK Kutina kako je međusobana suradnja kroz poštovanje i podršku jako, jako važna. „ Složna braća kuću grade.“

Složne su bile vesele ruke Svjetlopisaca potaknute maštom, ponovljenim i novonaučenim gradivom u izradi vizualnog identitea okvira na kojemu je bio portret svakog Svjetlopisca. Baš prigodno za ponijeti kući i preduhitriti mjesto u čizmi u prozoru; nije kupljeno, već je izrađeno:)

M.K.