Skip to content

ZTK Kutina/ FVK Kutina – Ruke koje rade – mali, prigodni znaci pažnje za lokalnu zajednicu

Izvrsna suradnja udruga Zajednice tehničke kulture Kutina, gradskih i drugih ustanova, institucija, udruga tj. suradnja s lokalnom zajednicom i društvom u cjelini traje već onoliko koliko traje i dugovječnost Zajednice tehničke kulture Kutina u Kutini.

Povremeno i prigodno, svojoj lokalnoj sredini udruge tehničke kulture upriliče i djelovanje koje je u miljeu onih događanja – pandan onome što činimo za drage i voljene osobe – izradimo i poklonimo prigodnu sitnicu, a da ona drugome ugrije srce i nacrta osmijeh na lice.

Za Valentinovo, 14. veljače, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, Foto video klub Kutina / ZTK Kutina upriličio je portretno fotografiranje za građane, posjetitelje i publiku POU Kutina i kazališne predstave koja je bila program navedene večeri. POU Kutina ukrasila je svoj prostor tematskim ukrasima, ponajviše srcima, a FVK Kutina, odabirom najboljeg kadara u interijeru, stvorio je lijepu i prigodnu uspomenu: prije odlaska u prostore dvorane kina, građani su imali priliku zastati, biti fotografirani. Nakon završetka predstave, mogli su svoje fotografije ponijeti sa sobom – kao mali znak pažnje FVK Kutina/ZTK Kutina i POU Kutina.

Fotografiranje, izradu i podjelu fotografija odradili su tajnik FVK Kutina Stjepan Vidiček i mladi članovi ZTK Kutina Vili i Boris. Svaku priliku rada u ZTK Kutina, koristimo za podučavanje djece i mladih jer praktičan rad je iznimno važan – a to mi u ZTK Kutina dobro znamo i primjenjujemo.

Osim što je 14. veljača „dan zaljubljenih“, taj datum je i Međunarodni dan darivanja knjiga. Zajednica tehničke kulture svojim odgojno – obrazovnim programima potiče čitanje kao jedno od najvažnijih djelovanja u razvijanju svijesti i inteligencije. Prigodno, prisjećamo se monografije koju je izdala ZTK Kutina, izvrsno štivo koje govori o kvaliteti, kontinuiranom djelovanju tehničke kulture – njezinih udruga i pojedinaca.

M.K.