Skip to content

ZTK Kutina na Infinity festivalu u Garešnici

Zajednica tehničke kulture Kutina prevođena svojim mladim članicama Sofijom Pelin i Lucijom Šestić koje su učenice SŠ Tina Ujevića, gimnazija prirodoslovno – matematičkog smijera, sudjelovala je na 3. Infinity festivalu u Garešnici.

Tema radionice koje su vodile Lucija i Sofija je THEREMIN – melodije fizike. Koliko je njihovo predavanje bilo zanimljivo govori velik broj posjetitelja koji su s pažnjom i znatiželjom pratili upute mladih predavačica i sa štanda ZTK Kutina odlazili – istinski zainteresirani, a mnogi i zadivljeni.

ZTK Kutina je uz garešničke ustanove, bila u dobrom društvu ostalih prezentatora:  radionice su pripremili Udruga profesor Baltazar, Institut za popularizaciju znanosti, umjetnica Ivana Ožecki, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Astronomsko društvo Kumova slama, Hrvatski judo savez, Znanstvene čarolije, Srednja škola Novska, SŠ Tina Ujevića Kutina, Smartplay, FabLab Hrvatska, Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija te Udruga Geocaching Hrvatska.

Mediji pišu da je “ konkretno, 3. Garešnica Infinity festival na jednome je mjestu okupio više od 1500 djece, 150 edukatora i volontera na 40 interaktivnih i zabavnih znanstvenih radionica.” Čestitamo im!

U pratnji naših mladih članica Sofije i Lucije bili su tajnik ZTK Kutina Zdenko Bogadi i Marijana Kapetanović, FVK Kutina. Suradnja s Infinty festivalom započela je posredstvom prof. Margarete Miloš, jedne od organizatorica festivala.

M.K.