Skip to content

Foto video klub Kutina/umjetnik Bojan Mrđenović

Foto video klub Kutina odazvao se vrlo vrijednom pozivu na suradnju u projektu „Čije je što?” koji se odvija putem natječaja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, nositelja projekta Udruge 90-60-90/ Platforma za suvremenu umjetnost.

Predavanje umjetnika Bojana Mrđenovića odabrali  smo zbog toga što Foto video klub Kutina ima povijest suradnje s tim renomiranim mladim umjetnikom. Također, zbog toga što obrađuje i radi na temi nama vrlo bliskoj- Kutina u kontekstu tvornice Petrokemija.

Članovi Foto video kluba Kutina odlučili su se na zajedničko praćenje radionice putem on line predavanja. Prostor koji nas je ugostio bio je prostor knjižnice Tehničke škole Kutina. Gostovanje u navedenom prostoru simbol je izvrsne, dugogodišnje suradnje ZTK Kutina, Foto video kluba Kutina s Tehničkom školom Kutina-knjižnicom Tehničke škole Kutina i njihovim voditeljicama prof. Gordanom Rešicki Degoricija i Marijanom Kapetanović, majstoricom fotografkinjom.