Skip to content

HRVATSKA VOLONTIRA

Volontiranje u Zajednici tehničke kulture specifično zbog nekoliko razloga: postojimo i neprestano radimo i djelujemo još od 70. tih godina prošlog stoljeća, uz sav rad i djelovanje naš naglasak je na provođenju izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja. Programi koje provodimo obasižu sve djelatnosti naših udruga. Ono što je bitno je to da razvoj naših programa ide ukorak s vremenom, novim tehnologijama, potrebama društva, inovativnim pristupima i načinima poučavanja. Temelj smo i nositelji STEM područja u gradu Kutini.

Naši volonteri su: profesori, učitelji, inžinjeri, majstori zanata, obrtnici, djelatnici u strukama vezanima za tehničku kulturu, svestrani kreativni ljudi, hobisti koji su vrhunski znalci…

Odrađeni volonterski sati su matematički zbir koje je impresivan. Sadržajno, naši volonterski sati progovaraju kroz generacije i generacije djece, mladih pa i odraslih kojima je u ZTK Kutina pruženo znanje, učenje vještina, socijalna i društvena komponeta koji su građa za kvalitenu, zdravo i uspješnu zajednicu, društvo.

U petak, 1.10. održat ćemo naše uobičajene aktivnosti, ali smo taj dan odabrali za dan u kojemu ćemo obilježiti važnu društvenu mrežu volonterizma- Hrvatska volontira- u našoj Zajednici tehničke kulture Kutine. Plakat Hrvatska volontira bit će postavljen u našem prostoru u Crkvenoj 46, samo jednoj od lokacija našeg djelovanja.