Skip to content

Malo plavog za puno zelenog – Dječji vrtić Iskrica Lipovljani

Malo plavog za puno zelenog – Dječji vrtić Iskrica Lipovljani

Na osunčanu terasu Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani došetali su polaznici Dječjeg vrtića Iskrica iz Lipovljana u pratnji svojih odgajateljica. Imali su važan zadatak: promotriti drveće u okružju zgrade svojeg vrtića, ubrati po listić, dva s drveća i donijeti ih u knjižnicu. Osim lišća, djeca su donijela i znatiželju i puno volje za učenjem. A učili su o cijanotipiji- starom fotografskom procesu koji je Foto video klubu Kutina/ZTK Kutina sredstvo za rad na raznim temama pa tako i ekologije i brige za okoliš.

Nema straha za prirodu u Lipovljanima uz ovakve znalce o prirodi i ekologiji i njihovoj velikoj ljubavi za drveće koje raste u njihovom okružju i daje im i plodove i hlad i lijepu okolinu.

Izazov nije bio niti naučiti tu nepoznatu riječ- cijanotipija, a vrlo bzo su djeca shvatila princip rada s tom tehnikom i sve što joj za nastanak pripada.

Marita Štelma, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani, ponovno je ostala čuvati nastale radove koji se moraju osušiti pa će ih odnijeti za lijepu izložbu u njihov vrtić. Također će ponijeti i zahvalnicu za suradnju- jer i ova školska vrtićka godina je pri kraju. Sretni smo što smo ju proveli na steAm radionicama s blagom Lipovljana, njihovim najmlađim stanovnicima.

Voditeljica radionica

Marijana Kapetanović, m.f.