Skip to content

Modelarski centar Kutina – New STEAM abeceda budućnosti – Osnovna škola Mate Lovraka.

Izvori:https://www.newstem-kutina.info/novosti/radionice/osnovna-skola-mate-lovraka-u-sk-god-2023-2024-u-projektu-new-stem-kutina-abeceda-buducnosti/

 https://www.facebook.com/NewSTEMKutina

Financiranje projekta

Projekt je financiran kroz Poziv „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području“.

Odobreni Iznos financiranja je 100%, a iznosi 6.807.945,60 kuna, od čega će 3.790.259,06 kuna biti utrošeno na opremu za kutinske osnovne škole.

Sredstva su osigurana kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Programa Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva.

Osnovna škola Mate Lovraka u šk.god.2023./2024. u projektu NEW STEM KUTINA – ABECEDA budućnosti

  1. godine, književnik Mato Lovrak (u sredini) bio je djelatnik naše škole, te smo tako i  dobili ime.

Osnovna škola Mate Lovraka obuhvaća područje sjevernog dijela grada Kutine s prigradskim naseljima ; Katoličke Čaire, Kutinica, Kutinska Slatina, Šartovac, Stupovača, Brinjani i Selište .

U zgradama sjedišta škole ( Crkvena 57 ) izvodi se nastava za učenike od I. do VIII. razreda , a za učenike iz prigradskih naselja od I. do IV. razreda u područnim školama u Kutinskoj Slatini i Stupovači.

Izvor: http://os-mate-lovraka-kt.skole.hr/skola

Modelarski centar Kutina u OŠ Mate Lovraka provodio je radionice iz robotike, 3D dizajna i printa, rc jedrilica i aviona i upotrebe STEM a u filmskoj umjetnosti. Predavači su: Sebastian Schneider, Hrvoje Koščica uz asistenciju na predavanjima Anđelina Englera. U prošloj šk.godini održavale su se i radionice robotike za najmlađe učenike škole, koje je provodio Dominik Engler uz asistenciju Anđelina Englera.

Sve navedene radionice imale su za cilj edukaciju učenika kroz navedena područja, pripremu za rad s opremom koju škola dobiva slijedom Projekta.

Najstarija kutinska škola u sebi krije vrijedne učenike koji su spremno i znatiželjno pohađali navedene radionice. Svakodnevno su se, čim se usvojilo novo znanje i vještine, kovali planovi što se sve može s novim znanjem i opremom. Planova je puno! Ali vrijedni učenici uz podršku svojih učitelja već su dobrano kročili putem realizacije svega planiranoga.

Aktivnost 2.2. Robotika, 3D dizajn, 3D print – robotika
Aktivnost 2.2. Robotika, 3D dizajn, 3D print – 3D
Aktivnost 2.5. Izrada rc jedrilica i aviona
Aktivnost 2.5. Primjena STEM a u filmskoj umjetnosti

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Kutine.

Sadržaj objave na stranicama ZTK Kutina isključiva je odgovornost Modelarskog centra Kutina