Skip to content

Sjednica redovne Izvještajno izborne skupštine ZTK Kutina

ZAJEDNICA  TEHNIČKE  KULTURE  KUTINA

44320 Kutina, A.Šenoe 2.  mail: ztk.kutina@gmail.comweb:ztk-kutina.hr

ZAPISNIK

Na održanoj sjednici Izvještajne skupštine ZTK Kutina dana 07.ožujka 2023.godine prihvaćen je izvještaj o radu s financijskim izvješćem za 2022.godinu i razriješeni su s dužnosti  predsjednik, dopredsjednik i tajnik s cijelim Upravnim i Nadzornim odborom u mandatu 2019 / 2023.

U ime Upravnog odbora ZTK Kutina predsjednik Zvonimir Lernatić zahvalio se prisutnim članovima Skupštine ZTK Kutina i gostima i pohvalio rad svih udruga koje djeluju u Zajednici. Iako je grad rebalansom smanjio odobrena prvobitnim ugovorom sredstva za 40% udruge su za svoj rad dobile obećane iznose sredstava po ugovorima iz proračuna Županijske zajednice tehničke kulture kojoj se i ovim putem zahvaljujemo.

Nakon petnaestak minuta stanke održana je Izborna skupština ZTK Kutina na kojoj je od devetnaest zastupnika Skupštine bilo prisutno sedamnaest članova Skupštine pa su sve Odluke pravovaljane.

Za novog predsjednika izabran je Zvonimir Lernatić, a za dopredsjednika Ivica Glibo.

Novi tajnik je Zdenko Bogadi.

U Upravni odbor izabrani su: Darko Petranović, Stjepan Vidiček, Darko Ozimec, Anđelino Engler, Marijana Kapetanović, Vlatka Vidiček Dam, Irena Tošić i Stjepan Hrastnik .

U novi Nadzorni odbor izabrani su: Milivoj Uroić, Josip Janečić i Hrvoje Košćica.

Nakon izbora novih tijela zastupanja predstavljen je plan rada s financijskim planom za 2023. godinu, koji je jednoglasno i usvojen. Pod točkom sedam dnevnog reda Izborne skupštine jednoglasno je usvojena Odluka o zastupanju Zajednice. Po Statutu Zajednicu zastupa predsjednik Zvonimir Lernatić i tajnik Zdeno Bogadi. Zastupnici u skupštini ŽZTK su: Zvonimir Lernatić – zamjenik Anđelino Engler, Ivica Glibo – zamjenik Marijana Kapetanović i Zdenko Bogadi – zamjenik  Darko Petranović.

Zastupnik u HZTK: Zvonimir Lernatić – zamjenik Ivica Glibo.

Točka osam dnevnog reda bila je usvajanje novog Statuta ZTK Kutina. Nakon obrazloženja koji se članci mijenjaju novi Statut ZTK Kutina je usvojen jednoglasno. Na kraju se skupu obratio pozdravnim govorom profesor Anto Markotić, predsjednik Županjske zajednice tehničke kulture i počasni predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture. Biranim riječima pohvalio je rad naše Zajednice i ustvrdio da smo mi najbolja Zajednica u Županiji i jedna od najboljih po aktivnosti u Lijepoj našoj. Pohvalio je naš rad i obećao punu potporu i podršku novom vodstvu Zajednice u novom četverogodišnjem mandatu. Na kraju je posebno pohvalio rad naše Marijane Kapetanović na izboru najvolonterke godine u gradu Kutina i nominaciji za godišnju nagradu Faust Vrančić 2022. Naš predsjednik i predstavnik grada Ivica Glibo zahvalio se profesoru Markotiću na pohvalama i lijepim riječima, te u ime gradonačelnika pozdravio sve prisutne i obećao da će pomoći u realizaciji zacrtanih projekata i programa koje sprovodi ZTK Kutina uz pomoć grada i gradskih vlasti.

Na kraju Skupštine novo izabrani predsjednik Zvonimir Lernatić podijelio je priznanja najzaslužnijim članovima Skupštine povodom pedesetogodišnjeg neprekidnog rada Zajednice tehničke kulture u Kutini.

Kutina, 07.03.2023.

Zapisnik vodio: Zdenko Bogadi                            Zapisnik ovjerili:  Stjepan Hrastnik

Zvonimir Lernatić

Link: Galerija slika