Skip to content

Tehnička kultura za sve- Tehničkă kultura dă toc*

Centar za mirovne studije organizirao je konferenciju o inovativnim metodama za uključivanje mladih Romkinja i Roma u društvo, koja se održala 15.7.2021. godine u Novinarskom domu u Zagrebu.

Što je to tehnička kultura i o primjeru dobre prakse, govorila je Marijana Kapetanović, majstorica fotografkinja iz Foto video kluba Kutina/Zajednice tehničke kulture Kutina, koja je kroz projekt UNDP Croatia Zajedno za bolje- društveno uključivanje Roma u kreiranje programa uključila i redovan rad Foto video kluba Kutina i suradnju tajnika ZTK Kutina Zdenka Bogadija, Informatičkog kluba BIT te kolega iz Zajednice tehničke kulture Kutina.

Upravo na ovakvim primjerima vidljiva je snaga i kvaliteta udruga tehničke kulture. Tehnička kultura za sve, što je to tehnička kultura, ali i to da udruge tehničke kulture mogu i puno doprinose razvoju društva u cjelini, te da je ovo 75. godina od postanaka HZTK- riječi su kojima je započeto izlaganje o radu kroz ovu vrlo važnu društvenu temu.

Link na čitavu konferenciju- Panel 2, u kojemu se može čuti o dijelu aktivnosti koje su se provodile, a uključivale su djelovanje kroz programe tehničke kulture:

Link na video uvodnog dijela govora o tehničkoj kuturi.

 

Sretnih 75 godina HTZK!- Făloš 75 dă ej dă HZTK!*

 

*bajaško rumunjski jezik, jezik kojim govore Romi Bajaši/ preveo i zapisao prof. Petar Radosavljević